Vaxborste - är det verkligen värt pengarna?!

 

Nu har vi precis fått in Annie Sloan vaxborstar i butiken och jag har faktiskt aldrig använt en sådan tidigare. Jag har alltid använt mig utav vanliga målarpenslar med naturstrån till vaxet. Men jag vart ju naturligtvis tvungen att prova om de verkligen är värda pengarna.

Och slutsatsen? - De är verkligen värda varenda krona! Penseln är som vilket annat verktyg som helst, det påverkar resultatet och man kan göra olika saker med olika penslar.
En plattare syntetpensel till exempel, är lite bättre om man vill ha en jämn och slät yta, medan en rund pensel med naturstrån håller mycket mera färg och den är lättare att arbeta upp en struktur på ytan med.

Vaxpenseln underlättade verkligen när jag skulle applicera vaxet och man kunde jobba in vaxet mycket bättre. Vaxpenseln är rundad i toppen på borsten vilket gör att man kommer åt vinklar och mönster bättre och den är stummare vilket innebär att man faktiskt jobbar ner vaxet istället för att bara 'böja penseln' mot ytan. Toppen!

Jag blev positivt överraskad - igen! Jag kommer definitivt fortsätta jobba med Annie Sloan's vaxborstar! Har Du provat dem? Vad tycker du om dem?

 
Kommentera inlägget här: