Haka på vår utmaning! #VÄXTPATRULLEN

 
Haha, det här är så himla roligt. Igår skrev jag ut en status på Facebook där jag frågade mina nära, kära, bekanta och gamla flammor (ja, alla som är en del av min vänlista) om det går att odla jordgubbar inomhus... Jag har varit så sugen på att odla jordgubbar länge nu men då balkongen är så otroligt liten har det inte blivit av. Så, jag tänkte att man kanske skulle kunna odla dem i en kruka inomhus?!
 
 
Svaren blev av blandad kompott, och efter att vi skrivit lite mer kom jag och Simon (en del av er känner till honom som Usoinredare) fram till att vi är lika bedrövliga på att hålla växter vid liv bägge två... haha. Så himla skoj. Vi spånade vidare lite i en egen tråd jag och Simon och vi kom då fram till att vi ska kalla oss Växtpatrullen och 'tävla' lite om vem som lyckas bäst med en jordgubbsplantering inomhus! NATURLIGTVIS kommer jag göra allt för att lyckas med det här, haha! Men jag är inte över huvud taget säker på att jag kommer göra det...
 
 
 
Vidare kom vi även på att alla ni som vill haka på våran lilla utmaning kan ju göra det! Vi tänkte göra uppdatering främst via instagram om hur det går. Det är mest som en kul grej - och det kan man ju aldrig få nog av, eller hur?!
Simon heter SimonOlsson.officiell på instagram
och vi heter WackyGoose.inredning - in och följ!
Och vi bägge två tänker att hur kul hade det inte varit om ni alla också ville haka på den här lilla tok-idén?! ...för att vi enklast ska hitta varandras projekt och följa varandra kan vi ju använda hashtagen #växtpatrullen (det är vad jag och Simon kommer kalla oss själva i våra diverse växt-experiment, haha) och tagga även @SimonOlsson.officiell och @WackyGoose.inredning så ser vi snabbt och lätt era bidrag med! Bjud in era vänner på en gång vetja'.
 
 
Det #växtpatrullen har igång just nu är alltså att försöka odla jordgubbar inomhus - och lyckas, gärna mer än bra. Haha. Vi tänker att man ska hålla koll på hur många dagar (alternativt minuter) sina plantor överlever och även uppdatera lite med hur de växer, hur de mår eller hur hela kalaset går käpprätt åt skogen, haha! - och för er som inte är lika sugna på att odla jordgubbar som vi är men ändå vill följa vårat lilla projekt kan ni ju göra det - vi taggar allt med #växtpatrullen så det kommer vara lätt att hitta!
 
 
 
Jag har googlat som en riktig dåre halva natten för hur man bäst odlar jordgubbar. Men jag hittade inga direkta tips för inomhusodling. Suck. Jag har ju ingen trädgård att odla dem i! (och hade jag haft det hade ju den här lilla grejen aldrig gått av stapeln, så inget ont som inte har något gott med sig). 
Jag fick i alla fall lite tips om hur man ska plantera dem, i vilken slags jord och så vidare, så det här ska nog allt gå bra tror jag! Jag får väl försöka vattna dem utefter hur ofta det regnar eller något, hahaha! Ja, jag vet faktiskt inte.
 
 
Jag har plockat fram kompassen också (på riktigt) för att mäta ut hemmets Söderläge - där ska tydligen jordgubbarna trivas som allra bäst. (Och ja, jag tar det här på största allvar, här ska det bli rena rama jordgubbslandet minsann)!
 
WackyGoose (Lina) kan ni följa här;
Instagram: WackyGoose.inredning , eller min privata instagram: Linanonstop
Blogg: www.wackygooseblogg.se
Youtube: www.youtube.com/wackygoose
Facebook: www.facebook.com/wackygoose.inredning
Webshop: www.wackygoose.se
 
Usoinredare (Simon) kan ni följa här:
Instagram: SimonOlsson.Officiell , hans butik: Usoinredare
Blogg: www.usoinredare.blogg.se
 
Ha nu en galet härlig fortsatt härlig dag/kväll!
KRAM // Lina
 
 
Kommentera inlägget här: