Nytt på gång och särskilda öppettider under sommaren! + RABATT i inlägget!

God dagens alla härliga följare! Nu har vi lite på gång nere i lokalerna på Storgatan 41, Vasastan, Göteborg! Det är riktigt skoj att kunna presentera Bazaar Bizarre som ska flytta in och ställa i ordning sina prylar hos oss under Juni månad. De kommer ha en invigning i slutet av månaden eller i början av Juli, det får jag återkomma med mer info när det börjar närma sig. Bazaar Bizarre har en lite 'mörkare' tråd än vad WackyGoose har, vilket jag tror kommer bli en läcker kombo för butiken! 
 
 
Det är Judith och hennes make Petter som tillsammans kommer ha hand om Bazaar Bizarre-delen, så dem kommer ni hitta nere i butiken lite titt som tätt - men frukta ej mina kära vänner - de är supergulliga!
Judith håller främst på med korsetter av olika slag, Petter har ett arbete vid sidan av men är en riktig rackare på att snickra om jag förstått det hela rätt. Utöver handsydda och egendesignade korsetter håller de även på med en del inredning, kika gärna in på deras Facebook-sida för att få en bättre bild av vad det härliga paret egentligen pysslar med. 
 

Vidare då... Jag, Lina kommer även hoppa ut och sommarjobba lite ute till havs, jag fick erbjudande från företaget jag arbetade för innan allt det här med WackyGoose och jag bestämde mig för att haka på under några månader framöver. Ibland behöver man lite omväxling och nya äventyr i livet, så enkelt är det! (Kanske då särskilt om man fungerar lite så som jag alltid gjort - ständigt myror i brallan och hungrig på nytt i livet, haha!)
 
Om ni skulle vilja följa mina äventyr ute på jobb och till havs kommer jag förmodligen lägga upp lite blogg-inlägg om det här, så håll lite utkik vetja'!
 
På grund av allt detta kommer vi ha mindre öppet i butiken under Juni månad (jag får återkomma med framtida öppettider därefter), hela Juni har butiken endast öppet Fredagar 11-18:00 och Lördagar 12-16:00. Dessutom kommer jag vara mindre på plats och nya ansikten kommer befinna sig bakom kassadisken! Spännande, eller hur?! ;) Nytt folk och nya bekantskaper kan ju aldrig vara fel!
 
Vi har även fått ändra en del datum för våra kurser på grund av den här lilla omorganiseringen. Vi har tyvärr fått ta bort ett par datum och kommer inte kunna vara lika flexibla med att sätta in extra kurser, men det är ju inte heller några större problem då vi alltid jobbar för att lösa det mesta! Ett par nya kurser har satts ut, så helt tomt är det såklart inte. Klicka här för att se våra kommande kurser!
 
Webshoppen kommer fortsatt fungera som förut och vi kommer göra allt vi kan för att pumpa ut alla ordrar och skicka dem så fort vi kan! - Såklart! 
 
 
 
Vidare kan jag även bjuda på hela 30% på MMS milk paint! Så, passa på! Klicka här för att handla milkpaint!
 
Med allt detta vill jag även passa på att gratulera alla härliga studenter som börjar springa omkring på Göteborgs vackra gator och torg! Nya steg i livet för dem också - så skoj! Jag önskar er all lycka i framtiden och alla era nya antaganden! 
 
Kram // Lina
 
 

Vaxborste - är det verkligen värt pengarna?!

 

Nu har vi precis fått in Annie Sloan vaxborstar i butiken och jag har faktiskt aldrig använt en sådan tidigare. Jag har alltid använt mig utav vanliga målarpenslar med naturstrån till vaxet. Men jag vart ju naturligtvis tvungen att prova om de verkligen är värda pengarna.

Och slutsatsen? - De är verkligen värda varenda krona! Penseln är som vilket annat verktyg som helst, det påverkar resultatet och man kan göra olika saker med olika penslar.
En plattare syntetpensel till exempel, är lite bättre om man vill ha en jämn och slät yta, medan en rund pensel med naturstrån håller mycket mera färg och den är lättare att arbeta upp en struktur på ytan med.

Vaxpenseln underlättade verkligen när jag skulle applicera vaxet och man kunde jobba in vaxet mycket bättre. Vaxpenseln är rundad i toppen på borsten vilket gör att man kommer åt vinklar och mönster bättre och den är stummare vilket innebär att man faktiskt jobbar ner vaxet istället för att bara 'böja penseln' mot ytan. Toppen!

Jag blev positivt överraskad - igen! Jag kommer definitivt fortsätta jobba med Annie Sloan's vaxborstar! Har Du provat dem? Vad tycker du om dem?

 

Haka på vår utmaning! #VÄXTPATRULLEN

 
Haha, det här är så himla roligt. Igår skrev jag ut en status på Facebook där jag frågade mina nära, kära, bekanta och gamla flammor (ja, alla som är en del av min vänlista) om det går att odla jordgubbar inomhus... Jag har varit så sugen på att odla jordgubbar länge nu men då balkongen är så otroligt liten har det inte blivit av. Så, jag tänkte att man kanske skulle kunna odla dem i en kruka inomhus?!
 
 
Svaren blev av blandad kompott, och efter att vi skrivit lite mer kom jag och Simon (en del av er känner till honom som Usoinredare) fram till att vi är lika bedrövliga på att hålla växter vid liv bägge två... haha. Så himla skoj. Vi spånade vidare lite i en egen tråd jag och Simon och vi kom då fram till att vi ska kalla oss Växtpatrullen och 'tävla' lite om vem som lyckas bäst med en jordgubbsplantering inomhus! NATURLIGTVIS kommer jag göra allt för att lyckas med det här, haha! Men jag är inte över huvud taget säker på att jag kommer göra det...
 
 
 
Vidare kom vi även på att alla ni som vill haka på våran lilla utmaning kan ju göra det! Vi tänkte göra uppdatering främst via instagram om hur det går. Det är mest som en kul grej - och det kan man ju aldrig få nog av, eller hur?!
Simon heter SimonOlsson.officiell på instagram
och vi heter WackyGoose.inredning - in och följ!
Och vi bägge två tänker att hur kul hade det inte varit om ni alla också ville haka på den här lilla tok-idén?! ...för att vi enklast ska hitta varandras projekt och följa varandra kan vi ju använda hashtagen #växtpatrullen (det är vad jag och Simon kommer kalla oss själva i våra diverse växt-experiment, haha) och tagga även @SimonOlsson.officiell och @WackyGoose.inredning så ser vi snabbt och lätt era bidrag med! Bjud in era vänner på en gång vetja'.
 
 
Det #växtpatrullen har igång just nu är alltså att försöka odla jordgubbar inomhus - och lyckas, gärna mer än bra. Haha. Vi tänker att man ska hålla koll på hur många dagar (alternativt minuter) sina plantor överlever och även uppdatera lite med hur de växer, hur de mår eller hur hela kalaset går käpprätt åt skogen, haha! - och för er som inte är lika sugna på att odla jordgubbar som vi är men ändå vill följa vårat lilla projekt kan ni ju göra det - vi taggar allt med #växtpatrullen så det kommer vara lätt att hitta!
 
 
 
Jag har googlat som en riktig dåre halva natten för hur man bäst odlar jordgubbar. Men jag hittade inga direkta tips för inomhusodling. Suck. Jag har ju ingen trädgård att odla dem i! (och hade jag haft det hade ju den här lilla grejen aldrig gått av stapeln, så inget ont som inte har något gott med sig). 
Jag fick i alla fall lite tips om hur man ska plantera dem, i vilken slags jord och så vidare, så det här ska nog allt gå bra tror jag! Jag får väl försöka vattna dem utefter hur ofta det regnar eller något, hahaha! Ja, jag vet faktiskt inte.
 
 
Jag har plockat fram kompassen också (på riktigt) för att mäta ut hemmets Söderläge - där ska tydligen jordgubbarna trivas som allra bäst. (Och ja, jag tar det här på största allvar, här ska det bli rena rama jordgubbslandet minsann)!
 
WackyGoose (Lina) kan ni följa här;
Instagram: WackyGoose.inredning , eller min privata instagram: Linanonstop
Blogg: www.wackygooseblogg.se
Youtube: www.youtube.com/wackygoose
Facebook: www.facebook.com/wackygoose.inredning
Webshop: www.wackygoose.se
 
Usoinredare (Simon) kan ni följa här:
Instagram: SimonOlsson.Officiell , hans butik: Usoinredare
Blogg: www.usoinredare.blogg.se
 
Ha nu en galet härlig fortsatt härlig dag/kväll!
KRAM // Lina