ÄNTLIGEN!!!

 
 
 
Nu har vi på WackyGoose tagit ett väldigt stort beslut. Ett mycket stort, men otroligt kul - tycker vi! Vi hoppas naturligtvis att alla våra kunder och följare vill följa med oss på den här otroliga resan. Det kommer deifinitivt bli ett nytt kapitel i våra liv! Nu finns Annie Sloan's produkter uppe i webshoppen! Under denna vecka kommer de även packas upp och ställas ut i butik!

Vi kommer från nu istället vara återförsäljare för Annie Sloan's chalk paint. Det är ett beslut som vi har tagit av flera anledningar, men den främsta är att det är en färg som passar oss (Lina) bättre än Autentico. Ytan som blir när man målat med Annie Sloan's färger är helt otrolig, även ett otränat öga får den riktiga känslan av krita när man tar och tittar på någonting som är målat med den här färgen. Man blir glad av resultatet. Och det är det vi känner att vi vill erbjuda våra kunder! 
 
 

Redan 1990 utvecklade Annie Sloan sin numera berömda dekorativ färg, Chalk Paint™. Fram till dess hade Annie etablerat sig som en av världens mest respekterade experter inom dekorativ målning. På den tiden fanns det ingen färg med egenskaparna Annie sökte efter, så hon bestämde sig för att utveckla sin egen. Hon döpte sin kreation till ”Chalk Paint” därför att dess mycket matt, nästan kalkaktig finish, förde tankarna till just chalk (krita).

GIFTFRI, VATTENBASERAD, DEKORATIV

Chalk Paint™ är en giftfri , vattenbaserad färg som är blyfri, luktfri och har extremt låga VOC halter (VOC = flyktiga organiska föreningar) – men den är också annorlunda. Det är inte färg med tillsatt krita. Det är inte krittavlafärg. Det är inte gjort genom att blanda gips eller murbruk eller bakpulver i en befintlig färg. Chalk Paint™ är en helt unik dekorativ färg som Annie Sloan utvecklade för att måla möbler, golv och väggar och den bygger på en livstid av forskning och erfarenhet av att arbeta med färg och kulör.

SNABBT OCH ENKELT FÖR KREATÖRER

Chalk Paint™ fastnar på de flesta ytor och skapar vackra resultat snabbt och enkelt. Använd den för att skapa en yta med struktur, en patinerad yta, en slät, modern yta eller använd den även som en ”wash”. Annie Sloans tekniker för målning och ytbehandling följer inte alltid reglerna som de ser ut för vanlig färg, istället ger de dig möjligheten att arbeta självständigt, intuitivt och befriande kreativt. Kulörerna och teknikerna Annie använder har utvecklats utifrån hennes gedigna konstnärlig utbildning. De omfattar kunskap och erfarenhet från konst-, design- och pigmenthistoria. Annies är särskilt inspirerad av kulörer från 1700- och det tidiga 1900-talet. Man kan se tydliga spår av dessa influenser bl a i valet av pigment och kulör i färgkollektionen och i de kreativa motiv hon använder, som kopplar samman nutid med de klassiska traditionerna. Det finns bara en Chalk Paint™, men den erbjuder oändliga möjligheter! 
 

 

ANNIE SLOAN

Bakom Chalk Paint™ står konstnären och inspiratören Annie Sloan. Hon föddes i Australien, till en skotsk far och en fijiansk mor, men familjen flyttade till Kent i England när Annie var tio år.

EXPERT PÅ DEKORATIONSMÅLNING

Efter en gedigen konstutbildning på universitet började Annie intressera sig allt mer för dekorationsmålning och blev med tiden en av världens främsta experter på området. Fram till idag har hon gett ut ett 20-tal böcker som har sålts i över två miljoner exemplar och översatts till elva olika språk.

UTVECKLADE CHALK PAINT™

Annie var dock inte nöjd med de dekorationsfärger som fanns på marknaden. Det fanns ingen färg som uppfyllde hennes önskemål. Hon tog därför saken i egna händer och utvecklade sin egen. 1990 släpptes Chalk Paint™ och blev snabbt en succé. Och Annie Sloan har under de senaste 20 åren blivit en av de stora namnen inom inredning och dekorationsmålning. Bland annat har hon utsetts av den ledande, engelska dagstidningen The Daily Telegraph till en av Storbritanniens tio mest inflytelserika designers.

HUVUDKONTOR I ENGLAND

Nu lever och arbetar Annie Sloan i Oxford, England, tillsammans med sin man David. Där har hon kvar sin ursprungliga butik, där hon fortfarande säljer Chalk Paint™ till allmänheten och det är också här hon har etablerat huvudkontoret för sin internationella verksamhet.

ANNIE SLOAN ÄR EN FÄRGLEGEND

Med Chalk Paint™ har Annie skapat en värld av möjligheter som alla kan ta del av. Att hon idag ses som en guru inom dekorationsmåleri – hon har till och med kallats: En färglegend – är ingen slump. Samtidigt som hon inspirerar andra blir hon själv ständigt inspirerad och utvecklingen av hennes kreativa värld pågår kontinuerligt. Chalk Paint™ gör oss alla kreativa.

 
Kommentera inlägget här: