Steg-för-steg torrborstning

 
Nu har jag börjat fixa lite egna artiklar på Houzz.se - skutta gärna in och kika, kan vara ett litet alternativ till den som inte tycker om att titta på mina videosar! Dock kommer detta bli i mån om tid och jag kommer fortsatt prioritera Youtube-kanalen och hålla den mer uppdaterad.
 
 
 
Kategori:

Artikel på Houzz.se - IKEA Hacks!

God morgon! Igår fick jag ett mail om ett 'Grattis, ditt projekt har blivit utvalt till en artikel' och blev ju såklart väldigt nyfiken och var tvungen att gå in och kika. Mycke triktigt, våran gamla IKEA-säng hade fått vara med på ett hörn i en artikel som handlade om hur man enkelt och billigt kan fixa stilen genom att pimpa gamla IKEA-möbler! Kul!
 
Här kan ni se artikeln; 
 
 
Och här är videon med Steg-för-steg på hur jag gjorde;

Torrborstning

 

Torrborstning är en utav mina absoluta favorittekniker! Många tycker att det blir ungefär samma effekt som med vaxer, men jag håller inte riktigt med. Torrborstning blir med som 'highlights' om det ger någon mer klarhet(?), det läggs alltså på 'utbuktningarna' medans vaxerna lägger sig mer i gropar och framhäver dem. Så, samma effekt men tvärtom skulle man kunna säga!
Det är i alla fall ett snabbt och enkelt knep för att skapa en viss typ av patina med vilken färg man vill.

I videon använder jag mig utav Annie Sloan Chalk paint; färgerna Provence och Old White, slutligen förseglar jag färgen med klarvax!

Vad tycks?!