Skapa den rustika looken, Rosa patina <3

 
Terrakotta i all sin ära, men ibland blir det faktiskt lite tråkigt med den där orange tonen! Med Chalk paint kan man göra otroligt mycket - bland annat förvandla en dassig terrakottakruka till en rustik lerkruka i vilken nyans du vill!
 
 
Med Annie Sloan's chalk paint är det busenkelt att förvandla någonting som kan kännas lite småtråkigt i original till någonting stilrätt och personligt!
 
 
Det enda du behöver för det här projektet är (förutom det du ska måla på) vatten, skumpensel eller en svamp, Annie Sloan's chalk paint i åtminstone fyra olika nyanser och möbelvax till att försegla färgen.
 
 
Jag började med att grunda krukan med Annie Sloan's Graphite, den svartaste utav färgerna. Det gjorde jag för att bli kvitt den orange färgen och för att kunna få till ett bra djup i nyanserna senare.
Börja alltid med den mörkaste av nyanserna du valt ut och jobba dig uppåt så att du avslutar med den ljusaste.
 
 
Varje färg 'duttar' jag på över hela krukan. Blanda färgen med ganska mycket vatten och tryck längs kanterna så att färgen rinner längs med hela tiden.
Målar du redan innan föregående färg hunnit torka kommer färgerna blandas ytterligare och du kommer få ännu fler nyanser.
 
 
Färgerna jag valde för att skapa den här härliga, rosa patinan var;
1. Graphite - Kalksvart, grafitgrå färg
2. Burgundy - En djup, mastig röd ton
3. French Linen - En härlig varm grå
4. Antoinette - Mjukt, gräddig rosa
5. Old White - En bruten vit som går lite åt det grå hållet
 
 
Till sist, som med alla kalk- och kritfärger, behöver man försegla färgen. Då Chalk paint innehåller så mycket kalk blir det en väldigt porös och matt yta som behöver 'stängas igen' för att bli så hållbar som möjligt.
Till det finns det lite olika alternativ, vaxer både med och utan pigment i - som i sin tur kan ge riktigt läckra effekter. 
För det här projektet valde jag ett transparent vax som inte ger någon ytterligare effekt.
 
Tänk på att man inte bör vaxa saker som ska stå utomhus! Vaxet kan nämligen släppa igenom fukt, men täpper sedan igen, förseglar och släpper alltså inte ut fukten igen.
 
 
Chalk paint finns hos lokala återförsäljare i hela landet. Varje återförsäljare erbjuder även kurser i olika tekniker som brukar vara otroligt uppskattade av deltagarna!
Besök gärna www.anniesloan.nu för att hitta din lokala återförsäljare!
 
 
 
 
 
Den här - och mycket annat - kommer du kunna se steg-för-steg i en video som snart kommer komma upp på vår Youtube-kanal! Missa inte att skutta in och följa kanalen för att inte missa några DIY, inrednings- och andra tips. Nya videos dyker upp varje vecka.

Om du provar den här tekniken - glöm inte att skicka bilder på dina alster till oss; wackygoose@hotmail.com
 
HÄRLIGA VÅRKRAMAR // Lina
Kommentera inlägget här: