Slarvat bort en hel dag...

Usch, det här kändes ju inget vidare. Årets hittills finaste dag här i Göteborg och jag har slarvat bort den med att sova precis hela dagen, haha. Det behövdes förmodligen, jag vaknade inte förrän omkring 14:30 idag - och det är verkligen inte likt mig. Men, så är det och det är väl bara att låta det vara vad det är och ta vara på resten av dagens soltimmar! 
 
 
Jag verkligen älskar mina gamla koppar! Jag fick med mig ett gäng sådana här när jag flyttade hemifrån, utav mamma. Jag har haft kvar dem ända sedan dess, men nu är det tyvärr bara två kvar, resten har gått i backen genom åren. Jag skulle så gärna vilja få tag på fler av den här modellen, jag har letat omkring på loppisar och allt möjligt, men jag har inte hittat några, tyvärr... jag vet inte riktigt varför jag är så himla förtjust i dem, kanske har det att göra med att de påminner om när jag var yngre.
 
Vad ska ni alla ha för er idag? Själv ska jag dricka upp mitt kaffe, sedan får det nog bli storstäd här hemma! Inte världens roligaste en ledig dag, men det behövs verkligen, haha!
 
 

Hela dagen lång 2017

 
Ja... nu har jag gjort en ny Chalkpainting! Den här gången målade jag som en kul grej åt eventet Hela Dagen Lång, ett event här i Göteborg som kommer hållas i sommar. De letade efter en omslagsbild till deras sida och frågade om någon skulle vilja måla upp någonting. Jag gav det ett försök och det här blev mitt bidrag. 
 
 
Nu är det väl bara att luta sig tillbaka och hoppas på att de väljer just min bild, haha. Det hade ju varit så overkligt kul! Mina bilder har ju inte visats någon annanstans än av mig själv hitills så det hade ju varit görskoj om den slog alla andras bidrag (som jag inte vet alls hur många det är, än mindre hur de ser ut).
 
 
Ni hittar såklart den här och alla mina andra Chalkpaintings på hemsidan! Där finns även en del posters som jag låtit tryckas upp för den som skulle känna för att pryda någon vägg med mina verk, hehe. 
 
För att bilden skulle bli lite mer tryck-vänlig gjorde min fantastiskt duktiga syster om bilden så att den blev digital också. Skarpade till lite färger och smackade på en text för eventet också. Ni kan hitta en del annat som min syster har gjort om ni klickar här.
 
 
Vad tror ni?! Skulle bilden passa tycker ni?! Haha. 
 
 
 
 
 
 

Krackelerings-effekt på ett helt skåp

 

Nu vart det på tiden att jag provade Annie Sloan's Craqueleur! Jag har ju varit på workshop tidigare där jag fick prova på grundidén med det underbara 2-stegs mediumet, men jag hade aldrig provat det på någon större yta tidigare. Så, jag bestämde mig för att applicera det över ett helt(!) skåp, haha!

 
Har Du använt krackeleringsmediumet någonting ännu? Om inte, så rekommenderar jag verkligen det, haha! Jag tycker att det blev riktigt läckert! Det här skåpet finns även att köpa i butiken (och i webshop), se våra skåp här.
 
 
Insidan målade jag med Annie Sloan's Antoinette, visst är det så läcker färg?! Jag blir bara mer och mer förtjust i den, haha! Utsidan målade jag med en egen blandning. I butiken har jag en hel liten hylla med lite prover uppmålade med mina egna små recept, det senaste har det varit mest grönt (eftersom att jag letat efter just en särskild grön nyans och hittade ett par andra på vägen, haha). Jag ska börja kika lite efter ett par olika rosa och någon lila tänkte jag med... men det får komma sedan, just nu står ett rosa bord i verkstaden, redo att bli färdigställt! En sak i sänder.
 
 
Visst blir det läckert när man får på detaljer med mörka vaxer?! Jag valde att försegla färgen med både svart och brunt vax (Annie Sloan's). När jag vill mörka till det hela brukar jag faktiskt alltid ta både brunt och svart vax - färgen som blir utav det är helt fantastisk! Den blir lite mildare i tonen än om man använder bara brunt eller bara svart vax. Om ni inte redan har provat det, rekommenderar jag det varmt! Man kan reglera det genom att ha lite olika mycket utav vardera - kanske vill man att det ska gå mer åt det bruna hållet eller tvärtom - men mixen av dem blir fortsatt riktigt läcker!
 
Om ni målar mycket, eller lite, eller kanske rent av inte alls, haha, så får ni i vilket fall som helst gärna hoppa med i min Facebook-grupp som jag startat. Där är det tänkt att vi alla ska dela med oss av våra verk, allt till hemmet egentligen, både målerier och andra Gör-det-själv-tips! Vi är över 700 medlemmar redan och det är ju buskul!
 
Vad ska ni hitta på idag?
 
Kram / Lina