Craquelure och Harlequin

 

Det här bordet tycker jag personligen blev väldigt bra! Det allra första jag gjorde var att måla underredet med Autentico Silver, toppskivan i Graphite.

När färgerna torkat skapade jag sprickor på den ljusa färgen med Autentico Craquelure, ett tvåstegsmedium som skapar sprickor på ytan. Resultatet blir porslinsliknande sprickor, de syns knappt innan man har fått på ett pigmenterat vax som slinker i sprickorna.
När man använder Craquelure är det själva ytan på mediumet som spricker upp - till skillnad från Crackle Glaze - som istället gör att en färg krackelerar och låter skymta den underliggande färgen.

När det kalaset torkat vaxade jag underredet med ett mörkgrått vax. Bordsskivan fick lite Harlequin rutor och en skvätt Matt Varnish.

Vad tycker du?!

 
 
 

Autentico Venice Lime paint

 

Det är otroligt inne med flammiga väggfärger just nu och i den här videon provar jag på Autentico Venice Lime paint, en färg som ger det där kalk- och betonglika utseendet.

Beroende på vilken teknik man använder sig av får man väldigt olika resultat. Här visar jag en väldigt enkel basteknik, där man målar uppifrån och ner första lagret och därefter lite kors och tvärs. Autentico Venice Lime paint finns i olika kulörer och är superläckert!

Vad tycks?!

 

 
 
 
 

Säg Hej till Lena!

 
Min andra chalk paint canvas Art, Lena. Finns tillgängliga som prints/posters och original på hemsidan.