Inredningstrender 2017

Nu börjar ett fantastiskt år, 2016, lida mot sitt slut och det är dags att blicka framåt till ett 2017 - som jag är övertygad om kommer toppa alla listor för härliga år! Jag har börjat kika efter nästa års trender och det verkar som att det gråa, dovblåa och jordnära färger kommer följa med oss över årsskiftets tröskel. Men dessa färger kommer greppa näve och leda med sig lite nya nyanser och piffa till många hem som lever kvar i det där vita, typiskt skandinaviska.
 
Jag är helt överlycklig över de kommande inredningstrenderna, mest på grund av att de inspirationsbilder jag själv sparat ner på Pinterest som inspiration för mitt eget hemmafix för en gångs skull faktiskt kommer hålla sig inom trend-ramen, haha! Jag har nämligen tänkt att jag under 2017 ska få ordentlig ordning här hemma, och till det har jag tagit fram lite olika bilder som jag tänker använda som mall i mina projekt (klicka på bilderna för att komma till den ursprungliga källan);
 
 
 
För matplatsen har jag tänkt att jag ska skjuta in en dov rosa färg på väggarna, lite sådär lagom glatt men ändå inte skrikande. Vitrinskåpet jag har längs ena väggen (som idag är marinblått) kommer jag nog vilja slipa ner så att det blir trärent, men för att fräscha upp intrycket en aning kommer nog insidan få bli vit. Om den skulle bli vitmålad slår jag ju faktiskt två flugor i en smäll; det blir ljust och fräscht och samtidigt framhävs det jag väljer att ställa i skåpet på ett härligt vis! Jag kommer fortsätta med naturens kärnor och köra på mycket växter (det kommer vi även satsa en hel del på i butiken nu framöver!), ett massivt bord i trä och vidare tänker jag att man kanske skulle bryta av det hela med ett gäng stolar i plåt... vi får se! Det är så här tankarna går just nu i alla fall, det har nog ändrats lagom till nästa vecka, haha!
 
 
För TV-rumsdelen tänker jag mig mer åt det gröna hållet, men jag kan inte riktigt bestämma mig faktiskt. Väljer jag en mörkare grön får det hållas till en fondvägg bakom soffan, blir det en ljusare får alla väggarna samma färg. Hmm, det tåls att tänkas på. Eftersom att TV-delen ligger i samma rum och i direkt anslutning till matplatsen är den här färgen liiiite lurigare, hehe. Går den för mycket åt det blå-gröna hållet kan man få känslan av en pastell-attack när man kliver över tröskeln medans det kan bli lite väl bäby-kräk över hela kalaset om den skuttar för långt åt oliv-hållet också. Så, jag kommer vara väldigt noga när jag väljer färg in till TV-rummet. Det kanske till och med blir grått istället, men det är samma där - det finns många gråa nyanser. Det gäller att pricka rätt! Haha.
 
Sovrummet kommer få leva kvar i 2016, för de väggarna har jag nämligen kikat ut en dovblå färg, Autentico Denim. Men jag vill ha väggarna något mörkare, så det kommer få bli ett litet experiment med både Venice Lime (flammig väggfärg) och vanlig Vintage (möbel- dekormålning) i en mycket mörkare ton... vi får se hur det går. Video på det kommer dyka upp när projektet är klart!
 
Under nästa år kommer vi få se mycket mer av naturen, mycket trä och en hel del sten. Vi kommer även få skymta en hel del 'jordiga pasteller' såsom blekrosa, skuggiga mintnyanser och mossgrönt i både ljust och mörkt. Efter att ha kikat på både Autentico's och Miss Mustard Seed's färgpaletter vill jag nog påstå att ni bör hålla särskild utkik på följande färger;
 
 
Autentico Paint
(fr. vä.) Aged Zink, Zink Look, Pink, Morning Mauve, Nautique, Dried Moss, Black Hills
 
 
Miss Mustard Seed's milkpaint
(fr. vä.) Arabesque, Typewriter, Curio, Boxwood, Artissimo
 
 
 
Dessutom kommer den underbara bohemiska stilen leva vidare, till min stora lycka! Men marmor och mässing kommer, vad jag läst mig till, bana ut och sakta men säkert gå ur tiden. Det gör förvisso inte mig någonting, då jag inte har en endaste marmorpryl här hemma, haha. Därmed inte sagt att jag inte tycker att det är snyggt, det går bara inte riktigt hem här hemma hos mig.
 
 
Mixade materialval när det kommer till textilier kommer tydligen explodera - mer än det gjort tidigare - och det tycker i alla fall jag väldigt mycket om eftersom att jag börjat spana efter fler kuddar både till soffa och säng. Att mixa siden, manchester, fleece och linne kommer alltså vara helt rätt och riktigt, om man ska lyssna till experterna. Personligen älskar jag sådant - så mycket olika material gör, för mig, att hemmet känns levande och mysigt!
 
Mina favoriter just nu;
 
 
 
 
Välkomna in till oss på Storgatan 41, Vasastan, Göteborg!
WackyGoose inredning & möbelstudio
 
 
På återseende!! 
Kram // Lina
 
Kommentera inlägget här: