Måla på metall med chalkpaint!

 

Jag har inte målat enbart på metall med chalk paint tidigare, och det kände jag att det vart dags att göra nu!
Jag valde att arbeta med Autentico Vintage (möbel och dekormålning) vilket fungerade alldeles utmärkt! Färgen fäste hur bra som helst och resultatet blev enastående!

De här barpallarna blev målade med Autentico hårdvaxolja Clay på träsitsen och med Nautique på underredet. Som avslut förseglade jag underredet med klarvax.

Vad tycker ni?!

 

Autentico Hårdvaxolja

 

Jag har länge varit väldigt sugen på att prova Autentico's hårdvaxolja men inte riktigt haft någonting att prova den på. Så kom jag på att jag hade några barpallar på lager som kändes rätt tråkiga färgmässigt.

Jag har alltid haft ganska ont av orange trä, vilket de här pallarnas sits var i, så jag valde Autentico Hårdvaxolja, färgen Clay.

Jag måste säga att jag blev riktigt nöjd med resultatet! Den var enkelt att jobba med och jag tycker att det blev väldigt snyggt! Två lager olja och sitsarna var färdiga!

Vad tycks?!

De möbler (och andra prylar) jag gör om i mina videos finns att se mer av och köpa hos WackyGoose inredning & möbelstudio, webbshop och öppettider i butiken hittar ni på; www.wackygoose.se

 
   
 

Ni vet, den där byrån...

En del av er har sett den, både pågående i verkstaden och färdig på bild... men nu kan jag även dela med mig av bild från när den är på plats i min systersons sovrum!!
 
Det blev en hel del slit med den här byrån, jag stötte på en del saker som jag inte riktigt hade räknat med från början, så det tog mer tid och svett än jag från början hade tänkt. Men jag blev ändå så nöjd med byrån att det inte gör någonting, hehe. (Vad gör man inte för ett syskonbarn liksom?!) Allt för att han ska dra till med ett litet glädjetut och rusa omkring i sin lille blöjrompa! Men, för att vara helt ärlig, tror jag att det var hans mor som blev mest glad när byrån kom på plats. Han verkade inte jätteimponerad av mitt arbete... alls... faktiskt... HAHA! Han tittade på mig, snackade lite (jag förstår inte ett ord) och gick därifrån, typ. Men, tur att någon blev glad i alla fall!
 
Jag är nöjd, min syster är nöjd, systersonen har en drake som byrå/skötbord och hans pappa grinade inte jätteilla ändå. Så, allt som allt kan jag nog tycka att projektet slutade lyckligt! - Vad tycker du?! 
 
 
Byrån är från början en helt vanlig, rätt tråkig IKEA-byrå (MALM?), det kommer dyka upp en video på hur jag gjorde den här så småningom!