HALVA PRISET!!!

 

Vackert väder!!

Vilket underbart väder man har vaknat upp till nu de senaste dagarna!! Idag blir det att posta en jädrans massa paket, haha. Det tar liksom aldrig slut, evighetens arbete, haha!
 
Ni har väl inte missat att vi fortfarande tömmer ut en hel del i butiken?! Det är fortfarande HALVA PRISET på både belysning och möbler!! ;) Anledningen är att jag är i lite akut behov av utrymme där nere då jag har en hel del planer på nytt och lite ändringar. Hehe.
Så, BELYSNING OCH MÖBLER - PASSA PÅ ATT FYNDA NU! ;) Uppge koden: HALVA-HELA-VECKAN i kassan i webshoppen så läggs rabatten in! ;) (I fysiska butiken behövs ingen kod, rabatten gäller ju såklart ändå!) 
 
Jag vill understryka igen att den här kalas-rean är helt unik och det gäller att passa på, vi kommer förmodligen aldrig ha riktigt så här stor rea igen i framtiden, haha! :D
 
 
Idag ska jag som sagt packa paket, men utöver det ska jag se om jag inte kan orka ta mig ner till Haga och spana efter lite småbarnspresenter... syskonbarnet fyller nämligen 1 år inom en månad och jag gick förbi en butik som hade vad jag tror kommer bli den allra perfektaste, bästaste ettårspresenten! Hmm, vi får se. Förmodligen kommer väl mamman till födelsedagsbarnet uppskatta presenten mer än vad han själv kommer göra, haha!
 
Ha en riktigt härlig dag nu allihopa!
 
 

Snabbtorka färgen och skapa struktur och patina!

 
 

Min allra första video-förfrågan!! Vad roligt! Jag hoppas verkligen att den här videon ger svar på det damen från USA undrade. (I videon säger jag att hon kommer från England, men så var det alltså inte, haha - man kan inte hålla järnkoll på allt heller!)

Det första jag gjorde var att grunda byrån med lite olika färger; Green Tea, Bright Turquoise, Byzantine, Bright Green och Sunkissed. När de färgerna nästan torkat blandade jag ihop dem med en skrapa, när de torkat helt applicerade jag svart vax, dels för att tona ner och dels för att få färgen jag tänkte måla ovanpå att släppa lite lättare och jobba fram olika toner.
Ovanpå vaxet (det behöver inte torka innan), fortsatte jag måla och ha mig - se video.

Sista steget i alla fall, (huvudnumret för videon) var när jag skulle få rinnande färg att se ut som just det, haha. Chalk paint har en förmåga att rinna ut och jämna till sig, oavsett hur mycket eller lite färg man använder. Det kan vara lurigt att skapa så skarpa och framträdande 'rinn- och skvätt- linjer). Prova att hälla färg över någonting och låt det torka riktigt ordentligt så ser du vad jag menar! :)
För att få färgen att inte jämna ut sig, utan att 'stanna' som ett torrt rinn (jag vet inte på vilket bättre sätt jag kan uttrycka mig här, haha) använde jag mig utav en hårfön och torkade färgen snabbt! Då spricker den och stannar upp. Det syns inte särskil tydlig med bara en färg så, det var därför jag tog ett pigmenterat vax - det framhäver allt mönster och all struktur!!

Avslutningsvis torrborstade jag med en ljust gul färg - Autentico chalk paint Sunkissed.

PS. Jag hade lite Crackle Glaze under det turkosa på sina ställen också.

Vad tycker ni?!

 
 
 
Kategori: