Torrborstning, en teknik när man vill skapa patina

 
 
Som ett sista litet slutsteg på en tavla jag gjort ville jag visa er vad man menar med torrborstning. Det är en teknik man kan använda för att skapa effekt och ett åldrat utseende! Väldigt enkelt och snabbt gjort.
 
Vill du också lära dig måla och skapa olika sorters patinor? Kom och delta på våra kurser! ;)
 
 
 

Nyheter och fixande!

 
 
Härliga sommar! Vad har ni hittat på hittils under sommaren?! Själv har jag inte gjort särskilt mycket... planerat en del, fixat med annat... haha. Jag har - förhoppningsvis - en alldeles egen produkt på gång... det krävs ju såklart en hel del tid innan man kan lägga ut sådant på marknaden, men som vanligt har jag inte tålamod nog att hålla det hemligt särskilt länge. Haha! Det sprätter i hela kroppen av lycka att äntligen ha något sådant på gång!  Vad tror ni om en produkt som kan få till effekter likt de ni ser på bild här ovan? (obs! Lånade bilder).
 
 
Jag är i vilket fall som helst helt uppåt väggarna att vara så nära en sådan produkt! Haha. Jag hoppas innerligt att det här går vägen och att jag lyckas!
 
För att fira in detta projektet, eller heja på det snarare, erbjuder vi nu hela 10% på all färg och tillbehör!! Uppge koden ' vifirar ' i kassan i webshoppen så dras rabatten! (GÄLLER EJ specialbeställd färg utan bara de som finns inne i det fasta butikslagret). Rabatten är giltig till och med 31 juli så passa på!! 
 
 
Nästa vecka är vi tillbaka från semestern och då hoppas vi på att få se era rara ansikten inne i butiken igen! ;) Jag måste nog erkänna att jag saknar butiken när jag inte är där. Samtidigt är det ju såklart nödvändigt med lite ledighet mellan varven.
 
 
Ha nu en riktigt trevlig dag allihopa! På återseende!
 
 

Cling-On penslar

Nu finns de fantastiska Cling-On penslarna i butik - ÄNTLIGEN!!
 
 
 
Cling-On penslarna är nog de bästa penslarna vi på WackyGoose har provat någon gång. De fungerar till både tjockare färger (chalkpaint) och tunnare färger (milkpaint) och de lämnar sällan penseldrag om man behandlar dem på rätt sätt!

Tillverkade av högsta kvalité och av exklusiva material
- Rostfrittstål
- DuPont synthetic filament
- Handtag i bok
- Finns i 4 former- runda-ovala-platta-böjda
- En fröjd att måla med
- Bättre täckning och en jämnare yta.
- Prisvärda
 


Låt din pensel absorbera en del vatten innan du använder den för första gången så det blir rätt flex. Ta bort överflödigt vatten genom att snurra handtaget mellan händerna och sedan är den klar att användas.

Medan du målar, fukta borsten vid behov. Att hålla borsten fuktig kommer att hindra färgen från härdning på borsten och minimera penseldrag.

När du har målat klart låt dom hänga i vatten (utan att röra botten). Filamenten är speciellt behandlade för att frigöra färgen. Nästa dag kommer all färg att ha lämnat penseln. Den rengör sig själv; Bara skölj, snurra ut det kvarvarande vattnet och du är redo att måla igen eller förvara penseln.

Helst bör ClingOns förvaras i en brushkeeper, eller liknande anordning (tom plasthink) Gör hål i locket så att penseln kan hänga i vattnet, utan att röra vid botten. Byt vattnet då och då!