Grönt skåp med 3D-effekt!

 
 

I den här videon visar jag hur man jobbar med 3D-pasta (Terrapieno) på ett lite annorlunda vis. Vanligtvis använder man sig av en stencil som man fäster på ytan och gör mönster med, men här använder jag pastan som ett packel för att sedan trycka ut mönster med en roller.

Jag visar även hur man får till en 'smutsig men ljus' effekt med hjälp av tre olika vaxer.

Det jag har använt mig av på det här skåpet är;
Autentuico chalk paint - Herbs, 3D-pasta Terrapieno, vitt, svart och transparent vax.

 
 

 

Kategori:

En fallfärdig dörr.

 
 

I den här videon visar jag hur man får en gammal dörr (möbel) att se så gammal ut att den nästan känns fallfärdig. Jag är riktigt nöjd med resultatet - vad tycker du?!

Jag använder mig av flera olika tekniker när jag jobbar i färglagren, jag skrapar och slipar. Jag använder mig utav Hemp Oil Resist, krackelering, jag tonar ut färgerna så att de smälter ihop på sina ställen... ja. Titta själva, det är mycket på gång på den här dörren!

Det jag använder mig av är;

Autentico chalkpaint: Byzantine, Bright Turquoise, Bleu Clair, Lemon Lime, Green Tea. Och Miss Mustard Seed's Hemp Oil, Antikvax och Klarvax!

 
 
 
 
Kategori:

Hur du får färgen att spricka!

 
 
Det viktiga att komma ihåg när man ska använda sig av Crackle Glaze är att applicera det mellan två färglager. Alltså, 1. Färg, 2. Crackle Glaze, 3. Färg. Toppfärgen kommer då spricka upp och den färg du använde först kommer synas mellan sprickorna. En tok-läcker effekt som jag tycker att alla borde prova!
 
På det här lilla bordet hade jag först på Autentico Chalkpaint Byzantine, därefter Crackle Glaze. När Glazen fått torkat målade jag på med ett lager Bleu Clair och till sist avslutade jag möbeln med Autenticos vita kalkvax.
 
 
 
 
Vad tycker ni?! 
Kategori: