Mycket tråkigt...

Jag känner att jag inte har riktigt något annat sätt att kunna svara för mig än att göra det här inlägget. Jag vet nämligen att vederbörande just nu följer minsta steg jag tar och kommer även läsa det här inlägget.
 
Först och främst - det här jag skriver nu är definitivt inte riktat mot alla. Majoriteten av alla som följer mig och mina äventyr är helt fantastiska människor. Jag har fått ta del av och fått äran att glädjas av så mycket underbara kontakter under den här resan att jag inte kan sätta ord på det. Tack till alla er - som förgyllt mina dagar med kommentarer, likes, besök i butiken och privata meddelanden, ni har verkligen stärkt mig som person och ni är helt ovärderliga. 
 
Jag har under hela den här perioden hållt väldigt mycket privat, jag har försökt hålla på min integritet och jag har ignorerat sådant som jag inte vill ta del av. Men nu har jag insett att i och med mitt val att starta en Youtube-kanal har jag även gått ut och blivit något utav en offentlig person, men allt vad det innebär. Därför kommer det alltid skrivas offentligt om mig och folk kommer alltid ha saker att tycka om mig - bra som dåligt. Och det är helt ok. Det är naturligt, man kan inte tycka om alla och det är upp till var och en om vilka man väljer att tycka om och inte. Det är helt ok att inte tycka om mig och det jag gör. Det lägger jag mig inte i. - Vi alla som individer har den rätten - lyckligt nog.
 
Det känns otroligt tråkigt det här, tragiskt rent av, att ens känna behovet av att skriva någonting sådant här, jag brukar normalt sätt ställa mig väldigt långt bort och hålla huvudet högt när det kommer till mobbing, skitsnack och annat tramsigt. Ja, just precis - tramsigt. Men den här gången känner jag faktiskt att jag öppet vill sätta ner foten. Säga ifrån. Meddela att det här är inte ok. Jag är den som brukar hålla armen om den som känner sig utsatt och säga att 'Bry dig inte, det ordnar sig. Ignorera dem bara så kommer de tröttna'. Jag vill i förväg be om ursäkt för eventuella ordval och sätt att uttrycka mig på i det här inlägget. Det kan uppfattas som oproffsigt och till viss del kan jag hålla med om det. Hela den här grejen är väldigt oproffsig tycker jag. Men i detta nu bryr jag mig inte om det - jag måste på något sätt få ur mig det här, det är inte okej någonstans att jag bara ska sitta och låta folk kasta tallrikar av dynga över huvudet på mig. Eller på någon.
 
Det här inlägget är ämnat mina gamla 'kollegor' först och främst, en grupp utav dem. (Flera har stöttat mig och glatt sig åt att jag hittat någonting som passar mig bättre - all kärlek till er)! Men en del andra, människor jag har haft en del med att göra under min tid med Autentico. De har gnatat lite på varandra under tiden (helt ok, jag lyssnar bara halft ändå), berömt mig för mina videos och tackat för mitt arbete för Autetico paint. Men. Så kommer nyheten ut att jag ska byta färg och tanterna blir som förbytta. Holy moly. Vad f*n hände? För mig är det helt ofattbart hur man under loppet av 1 sekund kan bli som helt förbytt. Jag menar, jag har tagit ett stort beslut i mitt liv (som jag känner mig väldigt nöjd med), varför kan jag inte få glädjas av ett nytt kapitel av mitt liv utan att det ska finnas en mindre grupp människor som fullkomligt pratar ner, går bakom ryggen och börjar skvallra och minsann tycka både det ena och den andra. Jag menar, vad är det för fasoner, sitta och hånflina och tycka sig vara så mycket bättre. Just det sistnämnda är en mentalitet som jag bara inte tål. Ingen är bättre än någon annan, inte jag, inte du - ingen. Vi alla är unika, härliga och fantastiska på våra egna vis. Så enkelt är det.
Om någon sedan börjar trampa på tår utan att personen det faktiskt handlar om (mig i det här fallet) har någon som helst möjlighet att svara för sig eller säga någonting i försvar eller annat (varför jag nu ens ska behöva försvara mig?!) säger enligt mig mycket mer om den personen än vad det gör om mig.
 
Jag förstår inte alls syftet med att utåt hålla en silkeslen ton och så fort jag inte ser eller hör, blotta horn och huggtand, baktala mig och snacka skit om mig. Nej vet ni vad - sådant ställer jag mig definitivt inte bakom. Det är inte ok
 
Att jag nu skriver detta är på grund av att jag känner mig sårad. Jag har känt tillit för och haft kontakt med en grupp människor som på bara en sekund gnabbat ihop sig och baktalat. Det är så ostiligt att bete sig på det viset att jag (ursäkta uttrycket) vill kräkas i min egen mun. Så otroligt oproffsigt och jag har aldrig sett maken till liknande. Sådana beteenden trodde jag att man växte ifrån när man fyllde 13. På riktigt.
 
Det är alltså en grupp människor som under ett par dagar haft som kvällspyssel att sitta bakom ett gäng skärmar och snackat skit, farit med halva osanningar och spekulerat i saker som de inte alls egentligen har någonting med att göra - om mitt val att byta till en färg jag personligen anser vara roligare att arbeta med. En färg som jag personligen tycker ger ett bättre resultat. De personer som inte tycker som mig i den frågan är hjärtligt välkomna till mig ändå. Man får lov att tycka precis som man vill. Tycker man annorlunda än mig är det helt ok. På riktigt - helt ok. Jag tycker att det är helt ok att inte tycka som jag. Men jag behöver också få ha en egen känsla, en egen åsikt. Det är så vi är skapta och det är så det är meningen att det ska vara. Punkt. Jag har inte på något vis baktalat eller kastat smuts på de som väljer att de vill fortsätta sälja och jobba med Autentico. Det är ett val som passar dem och jag är glad att de hittat rätt för sig. Men det passar inte mig - och det måste också få lov att vara okej. Utan att jag ska behöva känna mig som en usel människa för den sakens skull. Utan att någon ska ta sig rätten att börja 'mobba' och kasta omkring sig elakheter. Särskilt över internet. Särskilt bakom min rygg. Om någon tycker någonting om mig - kom gärna till mig då, håll inte en fasad framför mitt ansikte och låtsas vara någonting annat än vad du är. För mig vill jag inte att någon ska vara rädd för att säga vad de tycker. Jag säger det igen - det är helt ok för mig att tycka annorlunda. Jag tycker inte illa om någon för det.
 
Jag hade förstått om allt skitsnack och allt annat pladder berodde på att jag gjort illa någon. Eller om jag betett mig uselt. Men det har jag inte. Jag har inte på något vis baktalat någon eller påstått att någon färg är dålig för att jag väljer att inte jobba med den. Den passar helt enkelt inte mig och min vision med vare sig butik eller skaparglädje. Jag har hittat ett alternativ som passar mig bättre bara. Och så kan det väl ändå få lov att vara?
 
Med detta sagt kommer jag inte lägga mig i någonting mer gällande den här saken. Nu kommer jag bara luta mig tillbaka, ta till vara på de fantastiska människorna jag har runt omkring mig - kunder, skaparkollegor och andra som förgyller mitt liv. Jag kommer inte svara till någonting som grundar sig i avundsjuka eller annat, jag kommer ställa mig med huvudet högt och se över allt sådant här i framtiden. De som vill göra annat får väl lov att göra det, tråkigt bara tycker jag. Kanske till och med tragiskt. Man kan ju tycka att eftersom att de personer detta inlägg handlar om har som hobby att måla om och skapa (precis detsamma som mig), borde de ju egentligen ha annat att sysselsätta sig med än att hetsskriva massa dynga om mig, men men - det är ju bara vad jag kan tycka - och vi alla tycker ju olika. ;)
 
Vi har lov att vara olika. 
Vi har lov att tycka olika.
Vi har lov att vara oss själva.
 
 
Anonym:

💕 Bra Lina, fortsätt att stå på dig så där! Du är stark, talangfull, härlig & inspirerande! God jul på dig!

Svar: Tack snälla!! :) God jul till dig med! <3
WackyGoose inredning & möbelstudio

Angela E:

Hej! Detta låter ju helt vansinnigt märkligt och konstigt! Du har bytt märke på färg i din butik - är det ngt att hetsa upp sig för? Va? 😳 Stå på dig! 👍🏻 Hälsningar från Angela som gick en privatkurs för ett tag sedan (och som nu är lite vilsen i färgdjungeln, men tänker att det är väl inte värre att jag får prova "ditt nya" märke nästa gång jag behöver färg

Svar: Autentico finns ju fortfarande kvar, en butik i Göteborg - dahlia - har den :) annars är du såklart hjärtligt välkommen på kurs igen!! 😄
WackyGoose inredning & möbelstudio

Yvonne A :

Tråkigt att människor gör så här , önskar dig lycka till med nytt färgval och önskar en GOD JUL

Svar: God jul till dig med!! 😄
WackyGoose inredning & möbelstudio

Himlen runt hörnet:

Men herre Gud, vad är det för fel på folk?? Du är en sådan stor inspirationskälla oavsett vilken färg du använder, du har fått mej att våga testa o prova nya sätt att måla! Stå på dej, dom som håller på o jävlas är inte värda att lägga energi på, men jag förstår att du ryter till! Kram❤️

Svar: Tack snälla!! 😄
WackyGoose inredning & möbelstudio

Inger:

Heja dig Lina, man lever bara en gång och ångrar bara de val man inte gjort, önskar dig God Jul o Gott Nyttt År med många nya inspirationsvideos o ASCP

Svar: Tack inger!! 😄
WackyGoose inredning & möbelstudio

Ann-Britt:

Bra att du säger ifrån. Det är viktigt så att folk kanske vaknar å du förhoppningsvis kan lämna det å gå vidare. Lycka till i fortsättningen. Jag brukar då och då titta på dina inspirerande videos ....det är först å främst ditt sätt att måla och dina idéer som jag vill se å inte vilken färg du använder! 💓👍

Svar: Tack snälla!! 😄
WackyGoose inredning & möbelstudio

Kommentera inlägget här: