Lina provar Annie Sloan's chalk paint

 

Jag har under en längre tid lovat att jag ska prova på olika chalk paint -typer, men det har dragit ut en del under tiden. Men nu, äntligen(!) fick jag provat Annie Sloan chalk paint. Jag valde att börja prova den färgen eftersom att jag har många kunder som är nyfikna på Autentico chalkpaint och undrar om den är lik Annie Sloan som de tidigare provat.
Men eftersom att jag själv inte har särskilt stor erfarenhet av att jobba med den färgen tänkte jag att det kunde vara bra för mig att lära känna även den färgen lite bättre.

Innan jag gjorde den här videon hade jag bara provat färgen ett fåtal gånger för privat bruk, detta var långt innan jag började måla möbler regelbundet och då (för att vara helt ärlig) kände jag att färgen var väldigt svårjobbad. Jag hade lite samma känsla nu också faktiskt, men jag är helt övertygad om att om jag får lite mer övning och känsla för färgen kan jag göra underverk med den!

Ytan blir annorlunda emot Autentico chalkpaint, man kan jobba fram mer struktur om man bara lär sig tekniken! Jag tyckte att det var en härlig färg!

Den största skillnaden jag märkte av (på en gång) var att Annie Sloan's färg är mycket tjockare än Autentico, vilken också är en väldigt krämig färg. Den var trög att jobba ut på ytan jag målade men det vill absolut inte säga att den var sämre för det. Jag gillade det faktiskt! Som nämnt innan, kan man tack vare det, jobba upp en struktur på ytan! Däremot skulle jag spontant välja Miss Mustard Seed's milkpaint eller Autentico chalkpaint om jag var osäker och ville ha en len och fin yta. Man kan få en slät yta med Annie Sloan's färg också, men då behöver man antingen blanda ut färgen med en del vatten eller slipa ytan slät i efterhand.

Färgen täcker otroligt bra (jag behövde bara måla ett lager färg för att få en heltäckande färg) och den torkar otroligt snabbt - vilket gör att man behöver jobba väldigt snabbt, särskilt om man inte vill ha penseldrag och/eller den där strukturen som jag nämnt redan ett par gånger.

Kort och gott - jag gillade färgen! Jag skulle nog vilja påstå att de inte alls är så lika att jobba med som jag tidigare trott. Jag skulle nog till och med vilja påstå att det ger ett tredje resultat i målningen mot de två jag tidigare haft mellan Miss Mustard Seed's milkpaint och Autentico chalkpaint!

Vad tycks om mitt första prov på min koffert?!

 
Kategori:
meh.blo.gg:

Läckert!

Svar: Tack snälla! :D
WackyGoose inredning & möbelstudio

Kommentera inlägget här: