Gör ett harlekin-mönster utan stencil!

 
 
 Det här bordet var från början otroligt tråkigt, det var fläckigt och flammigt. Men med lite färg blev det en riktigt vacker liten bit!
 
Jag började med att måla benen och sidorna med Autentico Chalkpaint Nearly Black. Två lager räckte för att få färgen helt täckande. Därefter målade jag två lager med Bright White på toppen. Jag saknar stenciler nere i verkstaden men ville ändå få till ett centrerat rut-mönster på toppen, så då fick jag vara lite påhittig! Jag tog en bräda som var tillräckligt lång för att räcka över hela bordet på diagonalen. Sedan var det bara att börja dra streck.
Är man stadig på handen kan man börja måla rätt på innanför, varannan ruta (jag valde att fortsätta med Nearly Black), annars kan man ta ett A4-papper och hålla längs kanten så att man inte riskerar att måla utanför. Viktigt då är ju att ta ett nytt, rent papper vid varje kant, annars kommer man lätt kladda ner hela bordet med färgen som kommit på pappret.
 
Avslutningsvis valde jag att försegla färgen med Miss Mustard Seed's Antikvax. Jag älskar MMS vaxer, de är luktfria, krämiga och sällsynt lätta att applicera! Det går alldeles utmärkt att försegla färgerna med andra vaxer, man kan även försegla MMS färger med Autentico vax. Det är helt och hållet en fråga om egen smak!
 
 
 
 
Kategori:
Kommentera inlägget här: