Gör ett harlekin-mönster utan stencil!

 
 
 Det här bordet var från början otroligt tråkigt, det var fläckigt och flammigt. Men med lite färg blev det en riktigt vacker liten bit!
 
Jag började med att måla benen och sidorna med Autentico Chalkpaint Nearly Black. Två lager räckte för att få färgen helt täckande. Därefter målade jag två lager med Bright White på toppen. Jag saknar stenciler nere i verkstaden men ville ändå få till ett centrerat rut-mönster på toppen, så då fick jag vara lite påhittig! Jag tog en bräda som var tillräckligt lång för att räcka över hela bordet på diagonalen. Sedan var det bara att börja dra streck.
Är man stadig på handen kan man börja måla rätt på innanför, varannan ruta (jag valde att fortsätta med Nearly Black), annars kan man ta ett A4-papper och hålla längs kanten så att man inte riskerar att måla utanför. Viktigt då är ju att ta ett nytt, rent papper vid varje kant, annars kommer man lätt kladda ner hela bordet med färgen som kommit på pappret.
 
Avslutningsvis valde jag att försegla färgen med Miss Mustard Seed's Antikvax. Jag älskar MMS vaxer, de är luktfria, krämiga och sällsynt lätta att applicera! Det går alldeles utmärkt att försegla färgerna med andra vaxer, man kan även försegla MMS färger med Autentico vax. Det är helt och hållet en fråga om egen smak!
 
 
 
 
Kategori:

Chipping-effekt med vax mellan färglagren

 
 
I den här videon visar jag hur jag använde mig av 'Wax-resist', en utav alla tekniker i att jobba med olika färglager. Principen är densamma som Hemp Oil-resist (se videon nedan), men resultaten blir lite annorlunda. Använder man Hemp Oil blir flagorna lite mildare kan man säga, med vax mellan lagren lossar färgen i större partier och flagorna blir tydligare på något vis...
 
 
 
Det jag gjorde med denna byrån var att först täcka hela med två lager MMS Mustard Seed Yellow. Därefter drog jag över hela byrån (förutom i mitten på luckorna) med ganska mycket klarvax. Innan vaxet hunnit torka helt målade jag två lager med MMS Lucketts Green (de två lagren fick torka imellan, men jag skrapade inte bort flagorna innan det andra lagret med grönt). När sedan den gröna färgen torkat ordentligt borstade jag av en del - inte alla - flagor (chipping) med handen. De flagor som jag låtit vara kvar ville jag liksom behålla utan att de trillade av, därför valde jag att försegla färgen med MMS Tough Coat. Det är ett alternativ för att försegla färgen, det gör biten lite blankare än med olja och vax, men den var perfekt för det här - den "limmar" liksom fast flagorna och får dem att sitta kvar på byrån.
 
HEMP OIL-RESIST;
 
 
 
 

För tidigt med julprylar?

Jag sitter och funderar lite granna... jag har tagit in en del julprylar till butiken, men det känns ganska tidigt att plocka fram dem nu?! ...men samtidigt kom jag fram till att det faktiskt bara är drygt två månader kvar till jul.
 
Själv har jag inte hunnit fundera särskilt mycket på om vi ska julpynta här hemma eller om vi istället ska lägga fokus på att komma i ordning efter flytten... det är svårt det där tycker jag! Haha. Jag har ju under flera år arbetat ute till havs (och då varit bortrest på jobb under julhelgerna) så då har det inte vart någon direkt idé att plocka fram varken granris, adventstake eller byta gardiner.
...men det hade kanske varit mysigt att fixa med sånt i år... jag får se vad gubben säger! Han blev ju så himla glad när vi köpte en liten grantopp (i kruka) och satte en pytte-pytte-liten ljusslinga i den förra året, så han hade nog uppskattat en riktig jul i år. Haha!
 
Men, vad tycker ni?! Ska vi plocka fram julen i butiken redan eller ska man vänta?!