Köpmansskänk med gröna lådor

 
Du behöver;
 
- MMS Linen
- MMS Kitchen Scale
- MMS Flow Blue
- MMS Luckettes Green
- MMS Furnuture wax
- MMS Bonding Agent
(Detta kan du köpa här).
 
- Sandpapper
 
Jag tog ur alla lådorna, målade varje del för sig. Sedan drog jag över ordentligt med sandpapper. På utvalda delar målade jag med en färgblandning utan Bonding Agent (bl a på skåpsdörrarna), så att den s k Chipping-effekten kom fram - en SÅ underbar effekt! Slitningen känns på så vis något mer naturlig, men den blir lite för robust för en del bitar kan jag tycka.
Jag lät benen på skänken vara orörda med sandpappret då jag ville få en något mer "stilren" slutkänsla på möbeln.
Avslutad med möbelvax.
Kategori:

Svart sekretär med ornament

 
 
Du behöver;
 
- MMS Typewriter
- MMS Bonding Agent
- MMS Furniture wax
 
- Sandpapper
- Penslar
- Trälim
- Ornament
- Knoppar
- Gammal hasp/kasthake
- Konsoller
 
Den här godingen var otroligt kul att göra!
 
Det allra första jag gjorde var att plocka isär hela möbeln. Därefter slipade jag skåpsluckornas utsida ordentligt (för att trälimmet skulle fästa bra). När jag sedan torkat av allt slipdamm mätte jag ut alla ornamenten så att de blev centrerade och snyggt placerade. Jag använde mig av spikar för att de inte skulle glida iväg någonting när jag sedan la de limmade bitarna i press och tork.
 
Under tiden jag väntade på att limmet skulle torka helt och hållet slog jag ut baksidan av möbeln. Jag ville att en snygg väggtapet skulle synas när man öppnar möbeln.
 
När limmet torkat började jag måla alla möbeldelar. Torkat och färdigt satte jag ihop möbeln igen och då jag tagit bort stödet möbeln får av baksidan satte jag sammanlagt 4st snygga konsoller i olika hörn. - På så vis fick möbeln tillbaka sin stabilitet.
 
När jag var nöjd med biten fick den en omgång med sandpapper och avslutningsvis klarvax.
 
Du kan köpa färger, vaxer och Bonding Agent här.
Kategori: