Grått damskrivbord med mönster

 
 
Du behöver;
- MMS Mora
- MMS Ironstone
- MMS Bonding Agent
- MMS Möbelvax
Dessa sakerna finns i WackyGoose's webshop.
 
- Penslar
- Sandpapper
- Sprayfärg, koppar
 
Det jag började med på den här biten var att ta bord färg och fanér. Nästan hela skrivbordet var täckt av fanér, så det tog några timmar och en öm rygg till att få ordning på! Vassa kanter slipades ner. Jag lät en del utav den gamla vita färgen vara kvar på utvalda ställen, jag ville få fram lite färg bakom den grå senare.
 
När förarbetet var färdigt (jag hade kunnat måla rätt på redan innan, men det hade blivit väldigt fult och ojämnt i ytan då).
När det var färdigt målade jag på med MMS Mora (en utav de nya färgerna i Europe-kollektionen), en ljust grå färg. Två strykningar.
När den grå färgen torkat ordentligt vände jag upp och ner på bordet och satte maskeringstejp runt benen och sprayade med en metallicfärg i koppar. (Sprayfärg luktar väldigt illa och mycket, det är inte bra att andas in så jag rekommenderar att stå i något garage eller utomhus, alltså inte inne i hemmet). Jag tar bort tejpen innan färgen hinner torka helt och hållet, på så vis hinner inte färgen fastna på tejpen - den kan råka följa med tejpen bort annars.
 
När kopparfärgen torkat helt och hållet ställde jag upp bordet igen och nu var det dags att ge "det där lilla extra" på toppskivan.
Ironstone - MMS kritvita färg - fick bli det jag använde till att måla mönstret med!
 
...sedan, som nästan alltid, slipade jag allt jag orkade när all färg torkat riktigt väl. Slipa, slipa, slipa! När jag var nöjd torkade jag av bordet och avslutade med möbelvax (inget vax på kopparavsluten).
Kategori: