MMS White Wax

Nu har jag nog fått ett nytt favoritvax. Jag gjorde en egen blandning Miss Mustard Seed's milkpaint (jag kommer snart lägga ut egna recept till försäljning - färdigblandat pulver).
 
Just den här färgen kommer jag kalla för MMS, Wacky Goose Baby Luckettes.
 
Resultatet på det här skåpet tycker jag blev slående och det var också efter det här projektet som jag bestämde mig helt för att bli återförsäljare av Miss Mustard Seed's fantastiska färg.
 
Det vita vaxet var otroligt lättarbetat och gav en riktigt härlig finish på skåpet. Det luktar gott och torkar riktigt snabbt. Nästa gång jag provar White Wax kommer jag ha en mörkare grund för att få effekten mer iögonfallande.
 
 
 
 
 
 
 
Ser ni vilken fantastisk sliten look, men ändå rent och fräscht man kan få till det i skarvar och krön med White Wax? Jag är helt förälskad.
 
 
 

Miss Mustard Seed's VS Annie Sloan's (Del 5) :

Nu har jag låtit tankarna virvla och jag undrade för ett tag sedan om man kunde använda Annie Sloan's dark wax på andra färger (provade med MMS färg i botten och AS dark wax som topping) - och det fungerade utmärkt. Resultatet blev strålande.
...
vidare provade jag idag Miss Mustard Seed's Hempoil på en trären låda. Det blev ingen nämndvärd skillnad, men! (då jag inte hunnit få hem MMS antikvax ännu) så provade jag att blanda MMS hempoil med AS darkwax - mycket lyckat! Vaxet blev mer lättarbetat, nyansen något mildare än när man bara använder vaxet och det blev samtidigt en oljad yta. Riktigt kul!
Kategori:

Olja

 
TUNG OIL
Tung Oil är en helt naturlig olja som man bör använda på bitar som ska stå utomhus. Den ger en stark, hållbar och mycket vattenbeständig yta och är perfekt för bland annat, interiör och exteriöra ytor, möbler och bänkskivor.
 
 
 
HEMP OIL
Hemp Oil är en helt naturlig och giftfri olja som kan användas både till att försegla milkpaint och trärena möbler. Om du lägger på ett tunt lager Hemp Oil så undviks färgdamm när du slipar biten. Med Hemp Oil får du en skyddad och vattenresistent yta och är helt perfekt att använda på bland annat bänkskivor i köket - både trä och sten.
 
Om man vill ha flera lager Hemp Oil på en bit bör man vänta åtminstånde två timmar mellan strykningarna, så att oljan hinner dra in sig i både trät och eventuell färg. Därefter bör man torka av överflödet efter 12 timmar. Bitar som är behandlade med Hemp Oil och som behöver tåla en del (t ex bänkskiva i köket) bör oljas in med produkten en gång per år.
 
 
250ml Tung Oil kostar 145kr
250ml Hemp Oil kostar 145kr